Ben je op zoek naar een voorgerecht voor vier personen, of heb je een feestje en zoek je nog een lekkere en aparte snack voor ongeveer zes personen? Denk dan eens aan Pulled Pork Nachos. Een lekker en simpel gerecht dat je nog lekkerder kunt maken met zelfgemaakte Guacamole. Een paar minuutjes onder de gril of een hete oven en je hebt een heerlijk en speciaal gerecht.

 

Benodigdheden Pulled Pork Nachos

  • een zak nacho chips
  • 2 kleine tomaten in kleine stukjes gesneden
  • Guacamole (zie recept onderaan)
  • 500 g Pulled Pork
  • 125 g crème fraiche
  • 3 lente uitjes in ringen gesneden
  • 150 g geraspte belegen kaas

Warm de Pulled Pork op in een pan. Neem een grote platte ovenbestendige schaal of gewoon een grote ovenschaal. Doe de Nacho chips op de schaal. Strooi de tomaatstukjes en de Pulled Pork gelijkmatig over de chips. Vul aan met een paar goeie klodders Guacamole afgewisseld met de crème fraiche. Strooi nu de gesneden lente uitjes en de kaas ook gelijkmatig over de chips. Zet de schaal een paar minuten onder de ovengril of een hete oven (200°C) tot de kaas zacht wordt. Je kunt voor wat extra pit zorgen door er wat gesneden (jalapeno) peper aan toe te voegen.

Opdienen in de schaal waarbij iedereen er omheen staat of zit, pakken en smullen maar! Zorg wel voor genoeg servetjes…

 

Benodigdheden Guacamole:

  • 3 rijpe avocado’s
  • sap van een halve limoen
  • zout
  • kleine rode ui
  • tomaat
  • klein bosje koriander
  • olijfolie

Snipper het uitje, snijd de tomaat in kleine stukjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de ui, tomaat, avocado en een lekkere scheut olijfolie in een kom en roer alles door elkaar. Snijd de limoen doormidden en pers het sap uit over de Guacamole. Snijd de koriander fijn en roer ook door de Guacamole. Maak de Guacamole af door naar smaak zout toe te voegen. Hou je van pittig, dan kun je nog wat gesneden (Jalapeno) peper toevoegen.