IMG-20180607-WA0003 IMG-20180607-WA0006

Koppers Ribs & BBQ heeft door middel van een workshop meegewerkt aan een bierproeverij. Dit kwam, zoals met veel dingen, toevallig tot stand. Door te praten met mensen en het combineren van gespreksstof kom je tot een hoop leuke dingen, zoals ook deze workshop en bierproeverij.

Het heeft allemaal plaatsgevonden in café-eethuis-zaal Het Posthuis in Beugen. Het Posthuis heeft in samenwerking met een biersommelier een aantal bieren uitgezocht die passen bij onze producten en gerechten, gebaseerd op de door ons gebruikte kruiden en rubs.

We hebben een aantal bestaande producten uit ons assortiment gebruikt, maar ook een paar nieuwe producten.

De workshop was op maat gemaakt en bestond uit 3 onderdelen:

  • BBQ
  • Worst
  • Biefstukken

Het BBQ gedeelte hadden we uitgesplitst in twee onderdelen namelijk spareribs en pulled pork. Er is uitleg gegeven over de voorbereiding, het rubben, het garen en het afwerken. Doordat we op locatie waren was het niet mogelijk om real-time de producten te behandelen, maar we hebben onze spareribs en pulled pork uiteraard wel meegenomen om te laten proeven. Tijdens het proeven werden twee bijpassende biertjes geserveerd in proefglaasjes.

Het worst gedeelte bestond uit het maken van verse worst. Dus geen gedroogde of kookworst, maar een heerlijke verse worst om af te bakken en braden in een pan of BBQ.

De grondstoffen, de gehaktmolen, en de kruiden zijn aan de orde geweest en daarna natuurlijk het echte gehakt draaien, mengen met de kruiden en afvullen in darmen. Om te proeven hadden wij onze Bratwurst auf Thuringer art, de Zuid Afrikaanse Boerewors en onze Chorizo worst meegenomen. Ook bij deze verschillende worsten zijn drie bijpassende biertjes geserveerd.

Als laatste hebben we biefstukken geserveerd die uit de verschillende delen van het rund komen. We hadden gekozen voor de bavette wat uit de buikstreek komt, de Flat Iron Steak wat uit de schouder komt, de tomahawk steak wat uit de rug komt en de picanha wat uit de bil komt. Deze verschillende biefstukken hebben verschillende structuur en ook een verschillende smaak, maar allemaal lekker als biefstuk te bereiden.  Geserveerd met een lekkere chimmichurri was dit een feest om te eten. Ook bij deze biefstukken werden twee bijpassende biertjes geserveerd, maar ook een biertje wat er totaal niet bij paste. Zodoende kan men ook proeven wat het drinken van een niet passend biertje met je gerecht kan doen.

Al met al was het een leuke middag waar we onze producten hebben kunnen presenteren in combinatie met een heerlijk assortiment aan bieren.

Wie weet waar dit toe leidt….

IMG-20180607-WA0008 IMG-20180607-WA0007