Wie ben ik?

Hallo, mijn naam is Jac Rijnders, eigenaar van Koppers Ribs & BBQ en vlees’ofiel…….

De naam `Koppers’ komt van onze boerderij waar ik al van jongs af aan woon en die in de wandelgangen „bij Koppers” werd genoemd.

Als levensmiddelentechnoloog met als specialiteit vleestechnologie, heb ik bij een aantal slagers en een slachterij / uitsnijderij gewerkt tot ik bij een machinefabriek voor de levensmiddelenindustrie terecht kwam. Zo kwam ik veelvuldig en wereldwijd in contact met andere culturen en gebruiken, maar nog belangrijker: andere snitten en bereidingen van VLEES!
Ik wist het toen zeker: er ligt nog een hele wereld open voor de vleesetende Nederlanders en graag neem ik jullie mee om deze smaaksensaties zelf te beleven.

Geen te lang gebraden filetlapje meer dat eerder doet denken aan je schoenzolen dan aan vlees. Geen varkenshaasje dat een kom champignonsaus nodig heeft om maar enigszins smakelijk te zijn. En zeker geen biefstukje dat na medium gebakken net zo bruin is als onze huid na twee weken zonnen in Spanje in plaats van roze.
Ik heb het over vlees dat zoveel smaak bevat, dat je er steil van achterover slaat……..

 

Hoe werd ik vlees’ofiel?

Bijvoorbeeld in Mexico, waar ik een echte “bone in dry aged rib eye” heb gegeten. Of in Brazilië waar ik een Churrascaria bezocht waar het staartstuk (de Picanha) van een rund gewoon over een houtskoolvuur wordt gegaard. En in de Verenigde Staten kun je spareribs eten die zo zacht en smakelijk zijn dat het vlees bijna van het bot valt.
Ik proefde vlees zoals ik het nog nooit gegeten had en ik was verkocht!

Waarom moet je de halve wereld rondreizen om een lekker stukje vlees te eten, vroeg ik me af?
Al snel daarna volgde ik een aantal workshops bij de demoslager en ook bij een BBQ kampioen, ik zocht contact met andere vlees’ofielen en dacht: dat kan ik ook!
Je koopt je eerste kamado BBQ en van het één kwam het ander……

 

Deel deze passie met mij!

Nu kan ik al dat lekkers wel voor mezelf houden maar het is toch veel mooier om dat met anderen te delen…..
Wat dacht je van spareribs die op de low en slow manier gegaard zijn op de BBQ? Met kruiden, rook en een lage temperatuur omringd tot ze zo gaar zijn dat ze bijna van het bot vallen?
Pulled pork gemaakt van de originele Amerikaanse snit, de Boston butt.
Maar durf ook eens te kiezen voor niet traditionele vleesproducten, want er zijn namelijk ook andere lekkere delen van het rund dan alleen een biefstuk, ossenhaas of entrecote. Een staartstuk bijvoorbeeld of een skirt steak. Of wat dacht je van een sucade die je als biefstuk kunt bereiden?

Na vlees bereid door Koppers Ribs & BBQ wil je nooit meer terug naar hoe het was. De juiste bereiding maakt namelijk het verschil. Heb je al trek gekregen?
Kijk maar eens rond op mijn site en ontdek eens iets anders dan standaard….